pad
 • Wassen.

  Was op de hand in lauwwarm water met LANACare Lanolinezeep of een wolwasmiddel om het lanolinegehalte van de wol aan te vullen. Koud water, evenals warm, kunnen de wolvezels doen schrikken, waardoor het vervilt en krimpt. Heet water spoelt ook de lanoline uit de wol. Gebruik net genoeg Lanolinezeep om het water mild schuimend te houden. Beweeg de kompressen voorzichtig heen en weer in het water en laat ze 5 tot 10 minuten in het water weken.

 • Spoelen.

  Spoelen in lauw water. Gebruik altijd lauw water bij het wassen en spoelen van wol. Koud water kan de wolvezels laten schrikken, waardoor de wol krimpt en vervilt.

 • Drogen.

  Rol je kompressen in een handdoek en druk het overtollige water eruit. Geef de kompressen een snelle, stevige shake om ze te helpen hun vorm en elasticiteit terug te krijgen. Leg de kompressen te drogen, bij voorkeur op een milde warmtebron.

 • Steriliseren.

  Wanneer je last hebt van spruw, is het belangrijk om de kompressen te steriliseren voordat je ze gebruikt. Het is bewezen dat als je de wollen kompressen  onmiddellijk na het wassen (druipnat), gedurende twee minuten op de hoogste stand, in een magnetron droogt, je bacteriën kunt elimineren. Zorg er altijd voor dat je kompressen nat zijn wanneer ze in een magnetron legt – ze zullen anders verbranden en bruin worden