Medische toepassingen

In 1983 publiceerden Awwad et al  de resultaten van hun onderzoek naar de de invloed van temperatuur op de vascularisatie van gesteelde en vrije lappen. Sindsdien worden warmtelampen , warme lucht- of warmwaterdekens vaak gebruikt om de postoperatieve vasodilatatie van reconstructieve flappen te vergroten door de omgevingstemperatuur van het gebied rond de flap te verhogen en zo vasoconstrictie als gevolg van hypothermie te voorkomen. Active warmtetherapie heeft ook een gunst ge invloed op de wondgenezing en de kans op postoperatieve infecties. Het gebruik is echter niet geheel zonder gevaren. Zukowski wees op de noodzaak van strikte voorzorgsmaatregelen en duidelijke richtlijnen voor de verpleging om mogelijke brandwonden te voorkomen
Klik hier om te bestellen
Klik hier voor onze Nederlandstalige folder over de medische toepassing van LANACare

De Noorse plastisch chirurg, Dr. George Panczel past sinds 2012 de Panczel Perioperat ve Pads (PPP’s) toe bij o.a. profylactische mastectomiën bij vrouwen met de MRCA mutatie. Zoals hij zelf rapporteert: “Het grootste probleem is dat de huiddekking over het implantaat erg dun kan zijn met een slechtere bloedsomloop en verminderde thermische eigenschappen. Ik gebruik de PPP’s postoperatief routinematig om de normale lichaamstemperatuur in de borsten te handhaven en om hypothermie te voorkomen, wat kan leiden tot een nog verminderde bloedcirculatie in de borst. De patiënten verdragen de pads zeer goed, en velen blijven de pads zelfs na vele weken nog gebruiken, omdat ze ze comfortabel vinden en de gereconstrueerde borst minder koud aanvoelt”
Klik hier om te bestellen

Ook voor de micro-chirurgische procedures hebben de Panczel Perioperatieve Pads (PPP’s) van LanaCare hun toepassing gevonden. In een vergelijkend studie, gepresenteerd tijdens de London Breast Meeting van 2018 (7) bleken de PPP’s een goed alternatief te zijn voor warmtedekens. Optreden van complicaties zoals geheel of gedeeltelijk fl apverlies of vetnecrose waren bij PPP’s niet groter dan bij warmtedekens.
Klik hier om te bestellen

PPP’s kunnen de dag vóór de operatie op de te behandelen borst geplaatst worden, waardoor ze fungeren als een thermische deken en de temperatuur in het overdekte gebied verhogen. De huid kan transpireren, wat de belangrijkste voorwaarde is voor het verbeteren van de bloedsomloop.
Klik hier om te bestellen

Patienten kunnen na een ingreep waarbij tissue expanders zijn gebruikt en na TRAM-of latissimus dorsi transplantaties klagen over verminderde gevoeligheid van het geopereerde gebied en over koude sensatie. Ook na plaatsing van borstimplantaten (8) kunnen patienten klagen dat de geopereerd borst koud aanvoelt.Tweede en derde graads verbrandingen na borstreconstructies zijn gerappporteerd door Maxwell (9) en Faulkner(10) als gevolg van warmteapplicatie met electrische dekens, magnetron warmtepads of warmtelampen door de patiente zelf.Pre-operatieve en postoperat ive uitleg en instructies aan de patiënt zijn noodzakelijk om deze mogelijke complicaties te voorkomen. Panczel Perioperative Pads (PPP’s) kunnen helpen de koude-sensatie te verminderen.
Klik hier om te bestellen

Patienten kunnen na een ingreep waarbij tissue expanders zijn gebruikt en na TRAM-of latissimus dorsi transplantaties klagen over verminderde gevoeligheid van het geopereerde gebied en over koude sensatie. Ook na plaatsing van borstimplantaten (8) kunnen patienten klagen dat de geopereerd borst koud aanvoelt.Tweede en derde graads verbrandingen na borstreconstructies zijn gerappporteerd door Maxwell (9) en Faulkner(10) als gevolg van warmteapplicatie met electrische dekens, magnetron warmtepads of warmtelampen door de patiente zelf. Pre-operatieve en postoperat over uitleg en instructies aan de patiënt zijn noodzakelijk om deze mogelijke complicaties te voorkomen. Panczel Perioperative Pads (PPP’s) kunnen helpen de koude-sensatie te verminderen.
Klik hier om te bestellen

Panczel Perioperative Pads (PPP’s) worden geproduceerd van 100% Merino schapenwol. In tegenstelling tot grovere vezels, die irritatie en (over) gevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken zullen uiteinden van de ultrafijne Merino vezels zich buigen waardoor ze geen irritaties zullen geven.
Klik hier om te bestellen

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Compare