lanolin

De naam “lanoline” is afgeleid van het Latijn voor “wololie” (Lana oleum).

Lanoline is ontstaan in de natuur en in de loop van miljoenen jaren geperfectioneerd om de huid en vacht van schapen te beschermen tegen extreme temperaturen, van de zomerse hitte van Australië tot de vochtige Britse winters. Lanoline heeft een evolutionair voordeel van meer dan 70 miljoen jaar in vergelijking met de meeste ingrediënten van andere huidproducten.

LANACare Lanoline (borst) crème  is een zeer verfijnde medische lanoline. Lanoline heeft veel fysische en chemische eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van menselijke huid lipiden. Lanoline dringt door de opperhuid naar de korrel cellaag waar het als vochtreservoir fungeert. Het creëert een semipermeabele film die belangrijk is voor het herstellen van de huid (wondgenezing) en het verhogen van het vochtgehalte van de huid. 

De natuurlijke lanoline in wol biedt effectieve bescherming tegen de verspreiding van bacteriën en geuren. De bacteriën verdwijnen zodra de wol volledig is opgedroogd. Bovendien voorziet het de huid van voedingsstoffen en biedt het een natuurlijke bescherming tegen huisstofmijt en schimmels. Dankzij zijn natuurlijke eigenschappen is wol bestand tegen huisstofmijt en schimmels, omdat het snel vocht opneemt en het snel weer kan afgeven – zodat er geen mijtvriendelijk klimaat kan ontstaan. De microscopisch fijne haren op de wolvezel gaan de vermenigvuldiging van huisstofmijt tegen.

LANACare producten bevatten alleen hypoallergene lanoline.